Home > Notícia
Entrevista a Marc Franquet per WorldRowing

rem

Entrevista a Marc Franquet per WorldRowing

Una nova generació de remers espanyols

24/05/2013 - 22:18:00

En només una setmana, el Campionat de Rem europees se celebraran a Sevilla, Espanya i remers espanyols estan tractant d'impressionar a la seva aigua a la llar.

El Campionat d'Europa és el primer pas per a Espanya en el camí a la qualificació tants vaixells com sigui possible per als Jocs Olímpics de Rio 2016. En un país on el rem és un esport minoritari, remers i entrenadors han treballat sense descans per augmentar la participació i mantenir el finançament al llarg de la crisi econòmica de la nació.


El seu ardu treball ha donat els seus fruits. En els últims anys, el jove equip espanyol va trobar un nou èxit al Mundial Júnior de Rem i Rem Campionat Mundial Sub 23. En l'últim any de Sub-23 Campionat Espanya es va classificar cinc vaixells per a les A de final, amb un segon lloc de inspiració per a quatre dels homes lleugers.

Marc Franquet Montfort, marca dels homes lleugers de quatre anys, va fer el seu debut internacional en el primer cicle dels campionats de 2008 amb un sisè lloc en el primer cicle de vuit homes. Va competir en l'escena mundial durant diversos anys abans de guanyar una medalla de bronze en els 2.011 menors de 23 campionats a Amsterdam. Franquet és part de la generació de joves remers espanyols es donin a conèixer a nivell internacional. "Hem estat rebent bons resultats en la sub-23 i categories inferiors en els últims anys pel que és una qüestió de temps abans que aquestes persones arribin a un bon nivell alt," diu Franquet.

Seient de proa dels homes de pes lleuger de quatre, Daniel Sigurjorsson Benet era una nova addició a l'embarcació 2012. Benet, que va ser en els campionats júnior en 2007, va obtenir el tercer lloc en el 2011 els menors de 23 campions en doble scull dels homes lleugers. Tant Franquet i Sigurjorsson competiran al proper cap de setmana campions d'Europa, Franquet es traç la lleugera quatre i Sigurjorsson es mou a l'una lleuger.


Disset dels 33 atletes espanyols competeixen en els campions europeus van competir a nivell sub-23 l'any passat. Amb l'avantatge de l'addició d'aigua, aquest jove equip espera no només els aficionats excitar, però també tenen l'oportunitat de remar en el Campionat del Món de Rem a Chungju, Corea. "L'objectiu principal és arribar a la final al Campionat d'Europa de rem i lluitar per les medalles i després tenir l'oportunitat de competir en el Campionat Mundial a Corea", diu Franquet.

Franquet és un bon exemple de la via de desenvolupament que s'ha establert a Espanya. Va començar en el centre de desenvolupament d'Amposta a Catalunya abans de traslladar-se als centres de formació d'alt rendiment, tant a Banyoles i Sevilla. Aquesta estratègia de desenvolupament permet als atletes joves a entrenar a les instal · lacions més petites, que sovint es troben més a prop de casa. Atletes prometedors després es traslladen als centres d'alt rendiment que ofereixen els atletes l'oportunitat d'entrenar junts, la combinació d'intensitat d'entrenament, aixecament de peses i rem de llarga distància.

"La majoria de les vegades els nostres amics ens pregunten: '¿Per què Rem? Per què t'ho fas a tu mateix? 'Ells no poden entendre com es pot estimar un esport que destrueix les mans i pren molt del seu temps lliure ", diu. No obstant això, els Jocs Olímpics de Rio estan a la vista. "Per descomptat que Rio 2016 seria val la pena provar-ho. Per a mi és molt lluny. "

Franquet afegeix: "La part principal de l'equip és gent molt jove, pel que el repte és construir un equip per intentar qualificar molts vaixells per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro." Amb aquestes dalt-i-venir remers, que estan bé en el seu camí .


Medalles del Campionat Europeu d'Espanya són una possibilitat real.

Enllaç pàgina web (angles)

Tornar

Banderi
Reserva online
Activitats dirigides - Primavera 2018
Tarragona Nàutica
Segueix-nos a Facebook
Segueix-nos a Twitter